The House

fredag 24. november kl 17.00, Laboratoriet, Musicon.

varer 55 min uden pause

Alder: Forestillingen spilles på engelsk, så man skal kunne forstå lidt engelsk.

Sofie Krog Teaters dukketeaterforestilling blander gysergenrens horror med spøgefuld humor, alt imens det store spooky hus, hvor det hele foregår bag skumle forhæng, ved blafrende gardiner og i underetagens gemakker, snurrer om sin egen akse.

Teateravisen: En comedy thriller, som er hamrende godt og professionelt lavet.

Ordet på bordet

lørdag 25. november kl 14.00, Laboratoriet, Musicon.

varer 35 min. uden pause

Alder 4-8 år.

Teater Nordkraft.

En historie om en mand, der ændrer verden.

En mand bor i et hus. Hver dag står han op, læser avis, går på arbejde, kommer hjem, går i seng, står op, læser avis, går på arbejde, kommer hjem, går i seng, står op… Ligesom hans farfar, hans oldefar og hans tipoldefar før ham. Men hvad nu hvis alting kunne være anderledes? Hvad nu hvis avisen kunne være tyggegummi? Eller vækkeuret en fugl? Hvad nu hvis han kunne flyve til månen?

Information kårede forestillingen til at være blandt de 10 bedste børneforestillinger i 2016

Min far og vrede mand

søndag 26. november kl 13.00, Gimle

varer 50 min.

Alder: fra 7 år.

Teater: Zebu

Min far og Vrede mand er en poetisk forestilling med sang, tekst, levende musik og en dukke som hovedperson. En børneopera! Det er 7-årige Dreng, der fortæller. Om far der smiler og om mor der ler i sin fineste kjole.  Men også om Vrede Mand, der bor inden i far. ”Jeg er ikke vred,” siger far. Men bag fars stemme er der en lukket dør. Dreng beslutter at skrive et brev til kongen: “Kære konge. Far er vred. Er det min skyld”?

Baseret på børnebog af Gro Dahle

Lampedusa

torsdag 30. november kl 19.30, Laboartoriet, Musicon.

varer 90 min uden pause

AKUT 360 v. Andreas Dawe.

Den 3. oktober 2013 var en båd med godt 500 flygtninge på vej fra den afrikanske kyst mod Lampedusa. Båden kæntrede, og omkring 360 mennesker druknede.

I stykket møder vi bl.a. Stefano, fisker på Lampedusa. Efter ulykken ernærer han sig ved at være en af dem, der sejler ud og samler ligene af de druknede op. Vi møder også Denise (inkassoopkræver i et privat firma) fra Leeds i England.

Gennem de to karakterer skildrer Lustgarten et Europa under forandring. Forestillingen er dedikeret til alverdens flygtninge. De modigste mennesker, der findes.

”Lampedusa” skildrer Europas store udfordringer med migration og flugt gennem to personlige fortællinger fortalt af to mennesker, der, som mange andre, føler sig pressede af indvandring og af de/det fremmede. I et udfordret Europa, hvor fremmedfrygten finder næring, er disse to mennesker hverken entydigt gode eller onde; de personificerer netop, i kraft af dramatikerens udprægede fornemmelse for nuancer, at hele problematikken omkring flygtningestrømmene til Vesten hverken er sort eller hvid – men at den derimod er nærmest provokerende kompleks og kompliceret. Men, nok så vigtigt, spørger ”Lampedusa” også, om ikke man kan vinde i mødet med det fremmede, hvis man formår at møde det på den rigtige måde. Stykket tager fat om en række af de helt store og nærværende problemstillinger i verden, som den ser ud: flugt, migration, splittelse, fremmedfrygt, afmagt, manglende muligheder, ensomhed, død og lidelse; men stykket handler også – midt i al elendigheden – om venskab, håb, mulighed for forandring og evig kærlighed. Det foregår her og nu, det kunne ikke være mere aktuelt, og det vedkommer os alle – og derfor mener jeg, at det skal produceres og vises for et dansk publikum. Ambitionen er at give publikum en stærk, tankevækkende og debatskabende forestilling om det vel mest presserende tema i vor tid: mennesker på flugt, og hvordan vi i Vesten håndterer de udfordringer, flygtningestrømmene fører med sig. Stykket spørger, hvilket Europa vil vi være, og hvem vi vil være i mødet med de fremmede.

 

Medvirkende: Charlotte Munck og Jesper Hyldegaard

Dramatiker: Anders Lustgarten

Instruktør: Andreas Dawe

 

http://www.husetsteater.dk/forestillinger/lampedusa/

Med sne

mandag 4. december kl 19.30, Lynghøj Teatersal.

varer 100 min. uden pause

Det Kongelige Teater.

MED SNE tager favntag med livet, når det bliver allersværest. Musik,dans og tekst kæmper om scenen, alt imens demensen tålmodigt overtager stadig mere af den mand, der langsomt sner til.

Henning Jensen er faderen,der knapt forstår han er syg, og Kirsten Olesen er neurologen, der inviterer på en rejse ind i det demente sind.

I kampen for at fastholde sit gamle jeg mødes han af stadig større forhindringer efterhånden som hans liv overtages af den virkelighed,sygdommen skaber.

Tag med på en visuel og sanselig teaterrejse ind i den dementes hjerne. En far. En søn. En datter. En neurolog. Fire mennesker forsøger at finde mening i demenssygdommens kaos.

Faderen får stillet en demensdiagnose og kastes ud på totalt ukendt grund med børnene som magtesløse vidner. Børnene må overskride alle grænser i en umulig kamp mod en sygdom, man kun forgæves kan forsøge at forstå. De må på faderens vegne tage beslutninger, der fratager ham myndigheden over sit eget liv for at kunne finde vej i en forvirrende og kaotisk virkelighed.

Sygdommen er hele tiden til stede i et kaotisk kosmos, som en uberegnelig og uforudsigelig, kropslig,visuel kraft i form af dansere, der forvrider virkeligheden og forvirrer i poetiske hallucinationer

 

Medvirkende: Henning Jensen, Kirsten Olesen, Maria Riossing og Peter Christoffersen

Dansere: Snorre Jeppe Hansen og Nelson Rodriquez-Smith

Iscenesættelse: Thomas Bendixen

 

https://kglteater.dk/det-sker/sason-20162017/skuespil/med-sne/

Opsang

torsdag 4. januar kl 19.30, Laboratoriet, Musicon.

varer 85 min uden pause

Mungo Park Allerød.

Forstår du din teenager? En krasbørstig musikkomedie for hele familien, der uddeler syngende lussinger og teatralske bøllebank til Danmarks ungdom og dens forvoksede medsammensvorne.

Iscenesat som en blanding af musical og foredrag, musical lecture, præsenterer forestillingen to foredragsholdere, som fortæller og synger syv forskellige skæbnefortællinger, hvor syv dødsens syndige teenagere møder deres drabelige skæbner. Den dovne brækker nakken i et Jackass-stunt, egotripperen bliver flået levende, og den jaloux bliver kvalt i sin egen røst. Derefter bliver det først rigtig grusomt.

Resultatet er en afslørende teaterscanning af nutidens teenagehjerner, som både de unge og deres forældre kan blive klogere af at se.

 

OPSANG er set af mere end 80.000 publikummer og har spillet i både Sverige, Norge, Holland og Frankrig.

 

OPSANG er instrueret af den Reumert-vindende instruktør Heinrich Christensen, som også står bag Mungo Parks kæmpesucces fra 2015 H.C. ANDERSENS SAMLEDE EVENTYR.

 

Instruktion og manuskript: Heinrich Christensen

Medvirkende: Christine Albeck Børge/Nana Morks, Mads Hjulmand og

Jonas Munck Hansen

Alder: Anbefalet fra 14 år

 

God jul Cirkeline

søndag 17. december kl 13.00 og 15.00, Laboratoriet, Musicon.

Alder: 3-9 år

Søholm Park Teater.

Det er juleaftensdag, tidligt om morgenen. Cirkeline sidder i sin tændstikæske og kigger ud på stjernerne. Et musikalsk juleeventyr om Cirkeline og hendes festlige musevenner, Frederik og Ingolf, som i fineste form kaster sig ud i juleforberedelserne.

 

Spor

lørdag 13. januar kl 15.00, Laboratoriet, Musicon.

varer 40 min. uden pause

Alder: 2-5 år.

Det lille verdens teater.

En interaktiv dukkeforestilling fortalt af pigen i stumpet kjole og strømpesokker. Hun er så lille, at hun kan skjule sig i bedstefars gummistøvler, som sætter store grønne fodspor.

Poetiske og humoristisk forestilling om bedstefaren, der efter en lang rejse sammen med publikum kan lave huller i månen og brede spor ud, som andre børn med fornøjelse kan følge.

Svaneblod

søndag 14. januar kl 19.30, Laboratoriet, Musicon.

Introduktion kl 19.00 – forestillingen varer 60 min uden pause

Frezze Produktion.

Et musikdramatisk stjerneportræt af balletdanseren Erik Bruhn.

Teater freezeProductions præsenterer forestillingen SVANEBLOD. Mads Ole Rode Erhardtsens både komponerer og er på scenen sammen med skuespiller Olaf Højgaard i en fantastisk musisk opsætning om balletdanseren Erik Bruhn.

SVANEBLOD beskriver balletdanserens liv, tanker og dans. Mads Ole Rode Erhardtsens musik bliver kunstens sprog, og står som modsætning til den danske jantelov, middelmådigheden og øjebliksberømmelsen.

SVANEBLOD er lavet efter 5 års research i Danmark og udlandet af instruktør og teaterleder Hanne Teap Friis og dramatiker Tomas Lagermand Ludme, og er med en stjernespækket kunstnerisk besætning sikker på at blive en kæmpe scenisk og musisk oplevelse.

 

EN STJERNE FØDES

Man kalder ham for “ballettens mester”. Den danske balletdanser Erik Bruhn (1928-86) stod på de største scener og fortryllede publikum med klassikere som “Nøddeknækkeren”, “Svanesøen”, “Tornerose” og “Sylfiden”. Men det var ikke kun en dans på roser. Erik var en ener. Dansen var altomsluttende og Erik voksede sig, som den grimme ælling, til en kontroversiel og fandens dygtig svane, der aldrig stillede sig tilfreds i jagten på det sublime. SVANEBLOD er en rejse ud af den trygge danske andedam til New York, Paris og de internationale balletter. En fortælling om en kunstners kamp med sig selv, sin krop og omverdenen. En historie om jantelov, den totale dedikation, ensomhed og repetitionens glæde.

 

MUSIKKEN  AKKOMPAGNERER

Filmsekvenser med Erik vil blive akkompagneret af nykomponeret musik, der optræder live i dette musikdramatiske stjerneportræt. Erik fremkaldes ikke direkte, men tonerne og billederne bliver hans stemme, som den ordløse ballet var hans sprog, mens han levede. Den Reumert-vindende skuespiller Olaf Højgaard vil som sidestykke til filmsekvenser fortælle Eriks historie og skildre de konflikter, der boede i ham og den omverden, som ikke forstod hans projekt. I dag må kunstnere helst ikke larme for meget. Erik måtte også kæmpe for sin kunst, og det kostede SVANEBLOD i en verden, der ville trække ham ned på jorden. Flyv med når Eriks vinger foldes ud i marts.

 

På scenen: Olaf Højgaard og Mads Ole Rode Erhardtsen (saxofon)

Instruktion og Koncept: Hanne Trap Friis

Manuskript: Thomas Lagerman Lundme

http://www.svalegangen.dk/forestillinger/gaeste-forestillinger/svaneblod/

Piraterne fra Penzance

søndag 21. januar kl 16.00, Lynghøj Teatersal.

varer 2 timer incl. pause

Buffet på Svogerslev Kro efter forestillingen kan tilkøbes.

Figaros.

Gilbert & Sullivans klassiske operette-komedie PIRATERNE FRA PENZANCE er et overflødighedshorn af sentimentale sørøvere, bøvede betjente, dejlige damer, tunghøre tanter, flotte fyre og gamle generaler.

Hos Figaros varetages alle rollerne af sopranen Lisbeth Kjærulff, barytonen Hans Dueholm, den nytilkomne skuespiller, sanger og entertainer Rasmus Krogsgaard. Orkestret er Figaros faste husorkester OneBigMan Symphony Orchestra i skikkelse af pianist m.m. Allan Dahl Hansen.

Historien er, som altid hos Gilbert & Sullivan, absurd og fjollet: Den unge Frederik er sat i lære hos en flok blodtørstige pirater, som dog ikke er mere blodtørstige end, at de af princip aldrig plyndrer forældreløse. Frederik kan først blive en fri mand, når han fylder 21 – desværre er han født d.29. februar og må derfor vente, til han er 84. Men da han møder en generalmajor og dennes mange døtre, falder han pladask for den skønne Mabel.

 

Medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen

Instruktør: Hans Dueholm m.fl.?

 

http://www.figaros.eu/