BLAM!

torsdag 6. september kl. 14.00 og 19.30 // Lynghøj Teatersal //

Kristian Ingrimarsson Compagny

//4 kontorarbejdere keder sig og for at undslippe hverdagens ulidelige rutiner opfinder de et spil. Pludselig forvandler arbejdspladsen sig til en verden befolket med superhelte, klassiske filmskurke og aliens fra de vildeste actionfilm. Du bliver blammet med halsbrækkende stunts, fanden-i-voldsk parkour, masser af attitude i et ekstraordinært eventyr. Og du vil aldrig se på din arbejdsplads på samme måde igen.

BLAM! ramte i 2012 lige ind i den der genkendelige følelse af hverdagens kedsommelige rutiner og længslen efter at kunne give den gas for fuld skrue.

Forestillingen modtog Reumert-juryens særpris og har siden spillet for udsolgte huse og med stående applaus verden over – i år i New Zealand, Syd Korea, Norge, Spanien og på Edinburgh Festival Fringe.

læs mere

Flygt

torsdag 20 september kl. 19.30// spillested (oplyses senere)  // Introduktion kl. 18.30 v. Rikke Rottensten //

Teatergrad/Det flydende teater

// Arne Jacobsen og PH i et musikalsk drama, hvor bølgerne går højt.

Som så mange andre danskere må Poul Henningsen og Arne Jacobsen flygte til Sverige, da nazisterne i 1943 indleder deres klapjagt  på jøder og kommunister. PH, fordi han er på kant. Arne Jacobsen, fordi han er jøde.

Skæbnen vil, at de – to af danmarkshistoriens største arkitekter – flygter i den samme lille robåd over sundet – og så begynder dramaet.

Læs mere

 

Fucking Åmål

mandag 24. september kl. 19.30 // Sct. Jørgens Skole, Helligkorsvej 42 A //

Hils din mor/Teater Vestvolden

// Fucking Åmål er en fortælling om, at bo i et mindre samfund og ikke være ligesom alle de andre. En forestilling om den første kærlighed, om at finde sig selv og turde stå ved hvem man er.

Der sker intet i Åmål – de unge udvisker kedsomheden med fester, alkohol og absolut ingenting. Det er fordommenes holdeplads og hvis du falder lidt udenfor normen, kan byen være et helvede at bo i. Baseret på filmen.

læs mere

Sne

søndag 30. september, kl. 16.00 // Kunstsmedjen, Bagtæppet 8, Musicon //

Teatret ved Sorte Hest

// Børn elsker sne. De elsker sneen: Skøjter der synger på isen, sneborge og den knirkende lyd af frostsne under støvlerne. Kærligheden kan gå over med alderen. Snerydning og bilkørsel i glat føre kan gøre ende på fascinationen.

Tag med ind i Vigga Bros fantastiske fortælleunivers og flyv med på fantasiens vinger.

læs mere

Drengen der ville være vægtløs

fredag 5. oktober kl. 19.30 // Lynghøj Teatersal //

Folketeatret

// Drengen der ville være vægtløs er en skæv og underfundig komedie om, hvor svært det er at få lov til at se så langt som mod stjernerne, når horisonten for ens nærmeste er dagens varme ret fra Grillen. Varm og rørende komedie om menneskers håbløse drømme … Forestillingen er en lille hverdagsperle, – tilegnet alle os, der engang har ønsket, at vi var noget andet. Vægtløse måske.

læs mere

Peer Gynt

mandag 8. oktober kl. 19.30 // Lynghøj Teatersal // Introduktion kl. 18.00 v. Folketeatret //

Folketeatret

// Et eventyrligt drama om at være sig selv, uden at være sig selv nok.

”Blodet er aldrig så tyndt, at man ikke er lidt i slægt med Peer Gynt!”, minder Henrik Ibsen os om i sin fantasifulde fortælling om lykkeridderen, der drager ud i verden med ambitioner om at finde sig selv og blive til noget stort.

læs mere

 

 

Kroppen

Søndag d. 21-10 kl 19.30// Laboratoriet //www.baadteatret.dk

// I vores kropsfikserede samfund, er alderdom ikke ligefrem et hot og sexet emne. Fordi vi ved, at alderdommen peger mod festens slutning. Der findes et lighedstegn imellem ungdom og sex, og alderdom og sygdom.

Forestillingen ”Kroppen” vil prøve at gøre op med det kommercielle syn på kroppen og give kroppen dens naturlighed tilbage.

læs mere

Martyriet

torsdag d. 25-10 klokken 19.30 // Laboratoriet //

Enkel, fortættet operafortælling om Kaj Munks overvejelser, inden han blev myrdet af en SS-bande i 1944.

En tæt og koncentreret lille opera i en helt enkel dekoration. Et hjørne af en stue. Foran: En prædikestol. Vi behøver intet mere for at forstå. Var han selv ude om det? Ja, sådan set.

Men han løste sit dilemma, da han traf nogle valg.

læs mere

 

Tamme tigre findes ikke

lørdag 27. oktober kl. 14.00 // Laboratoriet, Musicon // Varighed 60 min. // Alder 7 – 11 år //

Frk. Fracasos Kompagni

// En eventyrlig, musikalsk og fysisk forestilling. Scenen er sat i en cirkusmanege omkring 1920. Den forældreløse Mabel er flygtet fra sin overbeskyttende tante og er stukket af med et omrejsende cirkus. Og vejen til at blive den første og mest berømte kvindelige tigertæmmer er ikke let: der er kampe, der skal udkæmpes med både dyr og mennesker. Men selv om Mabel Stark ofte må tage livtag med døden, rejser hun sig gang på gang for at entre manegen. Tamme tigre findes ikke – men man kan lære at omgås dem.

Små døde dyr

søndag 28. oktober kl. 14.00 // Laboratoriet, Musicon // Varighed 35 min. // Alder: 4-7 år //

Fair Play

// En dag finder Ester og hendes lillebror en død humlebi. De beslutter sig for at begrave den og lave begravelsesfirmaet VBB: Verdens Bedste Begravelser – for dyr, der fortjener en smuk begravelse.

De finder flere døde dyr, som får en fin begravelse: en hane, ni mus, tre sild og en solsort, der hedder Lille Far. Deres legende univers fører til både jordnære og humoristiske refleksioner over livet og døden. Dramatisering af Ulf Nilssons børnebog ”Små døde dyr”.