De lystige koner

lørdag den 17. marts kl 19.30, Lynghøj Teatersal.

varer ca. 150 min. incl. pause

Folketeatret.

Shakespeare når han er bedst. En rablende skør komedie skrevet af den store mester sidst i 1500 tallet. Følg med når den forarmede adelsmand Falstaff får den fikse ide at ville tjene penge på at lægge an på byens borgerfruer. Så går moral, utroskab og begær op i en højere enhed og kombineres med humor og list. En forestilling om mænd og kvinders krøllede tankesæt, når lyst og drifter slår hjernen fra.

De lystige borgerfruer fører an i løjerne, for de vil ha’ deres vilje, og alle bedrager alle. Vel er Falstaff en afdanket og forarmet adelsmand, men han har stadig en vis charme i behold, som han selv nærer en stor tiltro til. Under dække af at være fornærmede over hans skamløse tilnærmelser, udsætter konerne ham for den ene morsomme og latterlige lærestreg efter den anden. De får god hjælp af den ivrige koblerske, Madam Rap, som også bestyrer intrigerne omkring komediens unge par, fru Paghs datter og en række mere eller mindre tåbelige bejlere.

 

Medvirkende: Tom Jensen, Mette Horn, Camilla Bendix, Jesper Asholt, Kristian Halken, Lisbeth Gajhede, Asger Reher, Søren Hauch-Fausbøll, Sarah Juel Werner m.fl.

Oversættelse: Niels Brunse

Instruktør: Frede Guldbrandsen

 

http://www.folketeatret.dk/Presse#/news/de-lystige-koner-200481

I fornuftens land

fredag 16. februar kl 19.30. Lynghøj Teatersal.

varer ca. 2 timer incl. pause

Teatret Møllen (den med en mand der hedder Ove).

Forestillingen tegner et rørende og rammende samtidsportræt af danskerne og vores land, og har spillet på Vendsyssel Teater og på Teater Møllen i sæson 2015-16 med stor succes og gode anmeldelser – også af Hausgaard selv.

Niels Hausgaard, en af vort lands største troubadourer, er af mange kendt for sin underspillede komik og lunefulde samfundssatire. I forestillingen I FORNUFTENS LAND åbner vi op for Hausgaards tekster og musikalske univers og vækker hans maleriske historier og karakterer til live på scenen. Forestillingen tegner således et kærligt billede af danskernes mentale tilstand og skæve vaner og er derfor et spejl af os selv i en turbulent tid.

Det er lykkedes Ole Sørensen og spillerne at få Hausgaards ind- og udfald til at vandre smidigt, musikalsk og vittigt over perronen med deres vekslen mellem diskrete uforskammetheder og underfundige svirp, inden toget indfinder sig og bevæger sig mod ”Fornuftens land”.

Gregers Dircking Holmfeldt

Fuldstændig fantastisk!”

Niels Hausgaard

Medvirkende: Hanne Lauersen, Klaus Andersen, Connie Tronbjerg, Hans Holtegaard, Lone Rødbroe, Simon Eskildsen, Mathias Gregersen

Ide/koncept: Nikolaj Mineka

Instruktør: Ole Sørensen

http://www.teatretmoellen.dk/turne/IFornuftensLand

Time of my life

onsdag 28. februar kl 19.30, Lynghøj Teatersal.

varer ca. 125 min. incl. pause

Musical Danmark.

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2018 er med i Time Of My Life – Den ultimative 80’er rockhyldest

Umiddelbart lå det ikke lige i kortene, at vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2018 skulle medvirke i den aarhusianske teaterkoncert Time Of My Life. Men det skete så alligevel! For ”vikingen” Jonas Rasmussen, der vandt overbevisende med sangen ”Higher Ground”, har siden 2012 været én af de faste solister i aarhusianske MusicalDanmarks mange teaterkoncerter.

Publikummet rundt i landet kender derfor Jonas Rasmussen særdeles godt fra teaterkoncerterne ”Fra Waterloo til Düvemåla”, ”JOHN & JOEL”, ”Band On The Run” og ”SAD i PARKEN”. På scenen er Jonas ret iøjnefaldende med sit kraftige røde hår og skæg, men han er især kendt for sin høje, klare og kraftfulde stemme, som han gang på gang har begejstret publikum med.

Om to uger er Jonas og resten af holdet klar til turnestarten på den næste forestilling fra MusicalDanmark, nemlig ”Time Of My Life – Den ultimative 80’er rockhyldest” og den 28. februar kan Time Of My Live opleves i Lynghøjskolens teatersal.

Det lokale publikum kan dermed snart glæde sig til, at opleve den grand-prix-vindende ”viking” svinge mikrofonen og give sangene kamp til stregen, dog uden skumsprøjt og vind i sejlene. Time Of My Life er derimod en teaterkoncert om livets helt store øjeblikke og hvordan der til disse øjeblikke i livet hører et stort musiknummer til.

På den måde bliver Time Of My Life til en to timers musikalsk teaterrock-extravaganza med de bedste sangere og musikere, som vil sætte ild til scenen fra første tone. De medvirkende tør godt love, at salen bliver rødglødende, når der bliver tændt op for 30 af de største 80’er hits!

Oplev bl.a. With Or Without You af U2, Every Breath You Take af Police, Africa af TOTO, Let’s Dance af David Bowie, Freedom af Wham, (I’ve Had) The Time Of My Life fra Dirty Dancing og mange flere hits.

Medvirkende: Astrid Højgaard Lundgren, Jonas Rasmussen og Jacob Prüser m.fl. I alt ni professionelle sangere og musikere.

Kapelmester: Niels Rahbech

Instruktør: Michael Bentholm

http://www.firserne.dk/time-of-my-life/

(834 anslag)

Jeg løber

lørdag 3. marts kl 16.00, Laboratoriet, Musicon.

varer ca. 80 min. uden pause

Det Kongelige Teater.

JEG LØBER handler om at løbe. Men den handler også om det privilegerede menneskes magtesløshed overfor en af vores samfunds største fjender, kræften.

JEG LØBER er nyskrevet dansk dramatik om en mand, der begynder at løbe en time efter, at han har slukket for sin kræftsyge 6-årige datters respirator på Rigshospitalet.

JEG LØBER er inspireret af journalist Anders Legarth Smiths blog af samme navn i Politiken. Og med udgangspunkt i hans oplevelser og erfaringer åbner forestillingen for spørgsmålet om, hvordan vi forholder os til livet med døden og sorgen. Eller hvordan vi ikke forholder os.

Om døden og sorgens rolle i et samfund, hvor vi ikke dyrker døden, men livet. Det privilegerede liv. Som vi løber efter.

Den talentfulde dramatiker Line Mørkeby debuterede på Det Kongelige Teater i 2008 med forestillingen MUSICAL, som også har været på turné.

Hun har senest modtaget en Reumert for HÅR PÅ DEN i 2016.

Medvirkende: Anders Juul

Iscenesættelse: Thomas Bendixen

Dramatiker: Line Mørkeby

https://kglteater.dk/

Den sandfærdige beretning om de 3 små grise

søndag 4. marts kl 14.00, Laboratoriet, Musicon.

varer ca. 40 min.

Alder: 5-8 år

De røde Heste.

Her kommer omsider den usminkede beretning om, hvordan de tre små grise (de svin) forsøgte at narre den rare og venlige ulv, og om hvordan de to grises uheldige endeligt og den tredje gris snu og udspekulerede facon lige siden har sat ulven i et meget dårligt lys …

“Hvor vi dog grinede! Stor fortællekunst og komik på højt niveau.”

Den tårnhøje hund 2

søndag 18. marts kl 15.00, Laboratoriet, Musicon.

Alder: 3-8 år.

Børneteatret.

Nogle slikker sol i ferien, andre vasker bilen eller cykler op og ned ad store bakker. Men ikke manden; han

skal bare slappe af og lave en hel masse ingenting. Men da han forlader den larmende by for at tage ud til

sommerhytten, sker der noget meget mærkeligt.

Weekendavisen: "Detaljekæleri af bedste skuffe; Børnene er nødt til at tro deres egne øjne"

Information: ”Det er godt gammelt mandeteater, dette her. Drengene synes, det er skønt, og de er lykkelige

over, at hunden var en hund og ikke en pige!”

Liva

fredag 9. marts kl 19.30, Lynghøj Teatersal.

varer ca. 2 timer incl. pause

Introduktion v. Rikke Rottensten kl 18.30.

Den som holder sjælen rank, kan aldrig blive træl. Ingen kan regere det, som vi bestemmer selv”.

Ellen Hillingsø spiller den kendte og elskede revystjerne Liva Weel i denne forestilling, der fusionerer revy, kammerspil og teaterkoncert.

Vi møder Liva som en kvinde, der insisterer på sin frihed – kunstnerisk såvel som personligt. På begge fronter oplever hun en opblomstring under krigen, da friheden er under pres.

Liva udødeliggjorde sange af blandt andre PH, Kai Normann Andersen og Børge og Arvid Müller, og en række af disse sange fra 1930’erne og 1940’erne indgår i forestillingen.

Liva var elsket af sit publikum og af sine mange skiftende bejlere og ægtemænd. Hendes kompromisløse trang til at bestemme selv gav hende store kunstneriske sejre, men også voldsomme personlige nederlag. Birgitte Raaberg, Henrik Kofoed og Karsten Jansfort lægger krop og stemme til mænd, elskere, veninder, påklæderske, teaterdirektører, familiemedlemmer og revyforfattere. Jens Krøyer står for musikken: Ene mand med et klaver personificerer han den måske vigtigste mand i Livas liv – akkompagnatøren – den tavse mand, der kærligt leverer tonerne til Livas sang.

LIVA indgår i Folketeatrets række af forestillinger om store danske kulturpersonligheder. Vivian Nielsen står bag flere populære turneforestillinger bl.a. BRANDES, PRINSESSERNE, DEN YDERSTE NAT og BREAKING THE WAVES.

Medvirkende: Ellen Hillingsø, Birgitte Raaberg, Karsten Jansfort og Henrik Kofoed.

Kapelmester: Jens Krøyer

Instruktør: Rolf Heim

http://www.folketeatret.dk/Presse#/news/liva-200497

 

A snowball’s chance in hell

torsdag 15. marts kl 19.30, Laboratoriet, Musicon.

Don Gnu.

A SNOWBALL’S CHANCE IN HELL er en visuel, actionfyldt fortids-dans – og en rørende fortælling om at være en del af noget, uden egentlig at være det. I bedste stumfilmsstil.

I frygten for at falde igennem og blive gennemskuet af omverdenen, stikker DON GNU en uskyldig og naiv finger i jorden, for at grave ned i den store fiasko.

Med inspiration fra 1920’ernes ikoniske stumfilm og datidens store økonomiske og sociale omvæltninger, skaber DON GNU en intim, underholdende og stærk forestilling, hvor dans, video og musik spiller sammen.

På scenen står koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen i en vovet leg, der udfordrer forholdet mellem virkelighed og fiktion, drømme og tragedier, venner og fjender.

★★★★★

“..stumfilmen møder dansen i et yderst velintegreret udtryk”

Aarhus Stiftstidende

★★★★★★

“En mesterlig teaterperle”

Kulturtid.dk

Performance & koreografi: Jannik Elkær & Kristoffer Louis Andrup Pedersen

Kulturtid.dk

 

Performance & koreografi: Jannik Elkær & Kristoffer Louis Andrup Pedersen

 

Klassebilledet

torsdag 20. marts kl 19.30, Gimle.

Jangmarks Agentur/Michael Schrøder.

Kan du huske de unge uskyldige år, hvor bajerne var noget man drak fra en pose i en hæk, fest var noget der sluttede med opkast kl. 21, og forelskelser ramte lige så ofte, som der var afsnit i Dallas og Dollars.

Ak ja, det var tider, og nu er det tid til en tur ned af “memory Lane”. Med nærvær og humor er der lagt op til en intim og stærkt underholdende forestilling.

Enhver klasse rummer et bredt udsnit af skæbner og karakterer, og Mikkel Schrøders musikalske forestilling KLASSEBILLEDET er én stor stærkt underholdende karikaturtegning af alle disse skæbner. Han taler om dem, han synger om dem, og han har dem med på scenen og tegner nogle helt fantastiske humoristiske portrætter af f.eks. Nina der var 5 år foran de andre og havde en kæreste på 25. Rikke der holdt fast i at lege hest til hun var 19 år. Mogens der egentlig ville ind til Jægerkorpset, men endte i Hjemmeværnet. Dennis der den dag i dag skriver kontaktannoncer fra fængselscellen. Kamma der endte i et fåreskind på Island, eller Allan der måtte strikke for ikke at slå ihjel.

Med sjove tekster og ørehængende sange præsenterer Mikkel Schrøder sin helt egen showform, og hans skæve, underfundige tekstunivers er efter publikums mening noget ganske nyt og forfriskende.

Medvirkende: Mikkel Schrøder og to musikere

Instruktion: Peter Schrøder

 

Don’t leave me alone

torsdag 22. marts kl 19.30 og fredag 23. marts kl 14.00, Laboratoriet, Musicon.

Introduktion kl. 18.30 torsdag og kl 13.00 fredag v. Dansk Danseteater.

Dansk Danseteater.

I år har Dansk Danseteater inviteret to kvindelige hollandske koreografer til at skabe et værk hver til kompagniets DK-turné, Didy Veldman og stjerneskuddet Wubkje Kuindersma.

FRAME OF VIEW af Didy Veldman blev oprindelig skabt til Cedar Lake Contemporary Ballet i New York (2008), hvor den begejstrede både publikum og presse. Det er derfor lidt af et scoop, at Dansk Danseteater nu har mulighed for at præsentere værket for et dansk publikum.

FRAME OF VIEW er et humoristisk, hæsblæsende og tankevækkende danseværk om individets evne til at bruge sociale masker til både at skjule og fremhæve, hvem vi i virkeligheden er. Danserne springer ind og ud af hhv. individets private -og offentlige liv, og oplever alt fra jagende jalousi over ikke-gengældt kærlighed, maveknugende ensomhed til boblende begær. Værket danses til musikalske klassikere fortolket af bl.a. Nina Simone og Kronos Quartet.

Wubkje Kuindersma, der står bag forestillingens anden del, er en af Hollands mest talentfulde up-and-coming koreografer, som i øjeblikket har stor succes i Europa, hvor hun har skabt værker til flere anerkendte teaterhuse. I Kuindersma’s helt nykoreograferede værk til Dansk Danseteater har hun fundet sin inspiration i litteraturens verden ved at genlæse et udpluk af nordiske fortællinger og mytologiske historier om savn og længsel.

Medvirkende: Dansk Danseteaters internationale dansere

Koreografi: Didy Veldman og Wubkje Kuindersma (begge Holland).

Musik: Nina Simone, Kronos Quartet, Offenbach, Jóhann Jóhannsson, Dean Martin m.fl.

http://www.danskdanseteater.dk/dont-leave-me-alone