Marienborg – NEJ TAK!

Mandag d. 2. september kl. 19.30 Byens hus. Den gamle byrådssal. Generalforsamling i Roskilde Teater kl. 18.00.

Sydhavn Teater/Teatret v. Sorte Hest

En ung kvinde er flyttet ind i Ingrid og Anker Jørgensens opgang – i lejligheden lige nedenunder deres den gamle. Hun er arbejdsløs cand.mag. med selvværdet i bund. Fantasi og virkelighed blander sig – og ikke mindst Ingrids liv sættes i kontrast til hendes eget forvirrede ståsted. En furiøs monolog om generationer og om at finde sig selv.

læs mere og køb billet

Heksejagt

Lørdag d.14. september kl. 16.00 Sct. Hans Have

André Andersen Solo


En sand historie om 1600-tallets heksebrændinger i Danmark og kvinden der standsede dem med sine fortællinger. Fra en tid hvor alt blev forklaret med magi og troen på guds vilje og djævelens fristelser. En tid hvor kloge kvinder og fattige tiggere bliver jagtet som troldfolk, og hvor den gode mands syndige drømme om hunkønnet kun kunne forklares med hekseri.

Læs mere og køb billet

Danner

– en grevinde af folket


Torsdag d.26. september kl. 19.30 Laboratoriet

Det flydende teater

Historien om grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Hendes liv er fortællingen om en kvinde der effektivt gør op med samfundets forventninger. Hun insisterer på at være et frit handlende og tænkende individ. Og så elsker hun to af landets mest magtfulde mænd, avisudgiveren Carl Berling og kong Frederik 7. Avisudgiveren får hun barn med. Kongen bliver hun gift med.    

Læs mere og køb billet

An Eve And An Adam

fredag 27. september kl. 13.00 og 19.30 Laboratoriet.

Teater: Granhøj Dans
Introduktion kl. 18.30 v. Palle Granhøj

Pornografi i alle afskygninger er let tilgængelig og forbruges i stor stil. Tilsyneladende findes blufærdigheden ikke mere, når det drejer sig om den nøgne krop i den virtuelle kultur. Men samtidig bliver børn og unge mere og mere ofte fritaget for at gå i bad efter idræt i skolen !!! Hvad sker der med vores forhold til naturlig nøgenhed ?

Læs mere og køb billet

Adressaten ubekendt

Onsdag d. 2. oktober kl. 19.30,  Lynghøj Teatersal

Det Kongelige Teater

Oplev to af dansk teaters største stjerner, Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen, i danmarkspremieren på Kathrine Kressmann Taylors ildevarslende klassiker.  

Adressaten ubekendt er en smuk og tragisk fortælling om venskab, om nazismens fremmarch i Tyskland og om to mennesker, der mister fodfæstet i den nye verdensorden. I anden akt åbnes der for publikums refleksion med eftertanker og samtale i salen.

Læs mere og køb billet

Jeg kan huske alting

Lørdag d. 5. oktober kl. 9.30 og 11.00 Laboratoriet

Teater My

alder 2-5 år

Det er sengetid, men umuligt at falde i søvn, for huset er fuldt af lyde, og hovedet er fyldt med tanker på dagen, der lige er gået.

”My er en lille enhed. Men Teater My er stort” Berlingske

Varighed ca. 30 min.

Læs mere og køb billet

Svejk i anden verdenskrig

Søndag d. 6. oktober 2019, kl 16.00, Laboratoriet, Musicon

Teatret Møllen

SVEJK I ANDEN VERDENSKRIG er en humoristisk forestilling baseret på Berthol Brechts vidunderlige historie om den Den gode soldat Svejks eventyr i Anden Verdenskrig. Hans våben mod al slags dumhed, vold og undertrykkelse vil altid være det stærkeste, der findes: latteren.

Varer 1 ti. 40. min

Læs mere og køb billet

Jorden Rundt i 80 Dage

Lørdag d. 12. oktober kl. 16.00, Lynghøj Teatersal

DK turne Teater

I denne gamle historie bliver vi vidner til et af de tidligste udtryk for globalisering. Vi møder spændende, fremmede mennesker af anden etnisk herkomst, der dengang føltes så charmerende, fordi de blev dér, hvor de var.

I denne nyskrevne udgave, er der fire skuespillere om de 52 roller. Det er en aldeles hæsblæsende forestilling, hvor de fire skuespillere styrter ud og ind og skifter tøj. Somme tider til det rigtige kostume.

Læs mere og køb billet

Jordens indre

om Danmarks ukendte verdensstjerne Inge Lehmann

Mandag d.21. oktober Lynghøj Teatersal, kl. 19.30

Folketeatret

I 1936 påviser Inge Lehmann, at jorden har en fast, indre kerne. Hun udgiver en artikel med sin opdagelse, men anerkendelsen udebliver. Inge tvivler på sig selv. Hvis det virkelig kan passe, det hun har opdaget, så MÅ der jo være en mand, der har opdaget det før hende! Hun kæmper med det danske forskermiljøs fordomme og modarbejdes. Men i USA har man lagt mærke til hendes banebrydende forskning.  

Læs mere og køb billet

Luk Op

Søndag d. 27. oktober kl. 10 og 11 Laboratoriet

Teater Refleksion

Alder 1-3 år, varighed 35 min.


Små bjerge af blå og røde, stribede og prikkede, store og små kufferter – en hel masse overraskelser, der kun venter på at blive vist frem. I forestillingen tages de små med ind i hver kufferts lille verden – i én kuffert bor de tre bamser, der har så svært ved at sove. I en anden bor dukken, der elsker at være med til te-selskab.

Læs mere og køb billet