Peer Gynt

mandag 8. oktober kl. 19.30 // Lynghøj Teatersal // Introduktion kl. 18.00 v. Folketeatret //

Folketeatret

// Et eventyrligt drama om at være sig selv, uden at være sig selv nok.

”Blodet er aldrig så tyndt, at man ikke er lidt i slægt med Peer Gynt!”, minder Henrik Ibsen os om i sin fantasifulde fortælling om lykkeridderen, der drager ud i verden med ambitioner om at finde sig selv og blive til noget stort.

læs mere

 

 

Kroppen

Søndag d. 21-10 kl 19.30// Laboratoriet //www.baadteatret.dk

// I vores kropsfikserede samfund, er alderdom ikke ligefrem et hot og sexet emne. Fordi vi ved, at alderdommen peger mod festens slutning. Der findes et lighedstegn imellem ungdom og sex, og alderdom og sygdom.

Forestillingen ”Kroppen” vil prøve at gøre op med det kommercielle syn på kroppen og give kroppen dens naturlighed tilbage.

læs mere

Martyriet

torsdag d. 25-10 klokken 19.30 // Laboratoriet //

Enkel, fortættet operafortælling om Kaj Munks overvejelser, inden han blev myrdet af en SS-bande i 1944.

En tæt og koncentreret lille opera i en helt enkel dekoration. Et hjørne af en stue. Foran: En prædikestol. Vi behøver intet mere for at forstå. Var han selv ude om det? Ja, sådan set.

Men han løste sit dilemma, da han traf nogle valg.

læs mere

 

Tamme tigre findes ikke

lørdag 27. oktober kl. 14.00 // Laboratoriet, Musicon // Varighed 60 min. // Alder 7 – 11 år //

Frk. Fracasos Kompagni

// En eventyrlig, musikalsk og fysisk forestilling. Scenen er sat i en cirkusmanege omkring 1920. Den forældreløse Mabel er flygtet fra sin overbeskyttende tante og er stukket af med et omrejsende cirkus. Og vejen til at blive den første og mest berømte kvindelige tigertæmmer er ikke let: der er kampe, der skal udkæmpes med både dyr og mennesker. Men selv om Mabel Stark ofte må tage livtag med døden, rejser hun sig gang på gang for at entre manegen. Tamme tigre findes ikke – men man kan lære at omgås dem.

Små døde dyr

søndag 28. oktober kl. 14.00 // Laboratoriet, Musicon // Varighed 35 min. // Alder: 4-7 år //

Fair Play

// En dag finder Ester og hendes lillebror en død humlebi. De beslutter sig for at begrave den og lave begravelsesfirmaet VBB: Verdens Bedste Begravelser – for dyr, der fortjener en smuk begravelse.

De finder flere døde dyr, som får en fin begravelse: en hane, ni mus, tre sild og en solsort, der hedder Lille Far. Deres legende univers fører til både jordnære og humoristiske refleksioner over livet og døden. Dramatisering af Ulf Nilssons børnebog ”Små døde dyr”.

 

Flagermusen

fredag 2. november kl. 19.30 // Lynghøj Teatersal // Introduktion kl. 19.00 v. Thomas Peter Koppel //

OperetteKompagniet

// Først var der Csárdásfyrstinden, så kom turen til Den Glade Enke, og nu er det på tide, at OperetteKompagniet tager sig kærligt af FLAGERMUSEN –  den vel nok mest populære operette overhovedet!

læs mere

Palle alene i verden

lørdag 3. november kl. 14.00 //  Laboratoriet, Musicon // Varighed 40 min. // Alder: 6-10 år //

Randers Egnsteater

// En dukketeaterforestilling baseret på Jens Sigsgaards børnebogsklassiker fra 1942.

Nogle gange er alt i verden irriterende og dumt og uretfærdigt, lige fra morgenstunden, og man kunne ærlig talt godt ønske, at både den skrappe mor, overboens arrige hund og klassekammeraterne, der driller, rejste ad hekkenfeldt til. Eller tænk, hvis man var helt alene i verden og kunne bestemme alting selv. Man kan køre brandbil, flyve flyvemaskine, spise sig mæt i lækre kager fra bagerbutikken og endda få hele legepladsen for sig selv. Det ville være fantastisk! Eller ville det?

Små blå sko

søndag 4.november kl. 15.00 // Laboratoriet, Musicon // Varighed 35 min. // Alder 1½-4 år //

Riddersalen

// MED DUKKER OG MUSIK FORENES TEATERMAGI OG BØRNEFANTASI. En lille entré danner kulisse for SMÅ BLÅ SKO. Fra entreens billeder, skuffer og skabe trylles fortællingen frem – om damen, der går tur med folk. Damen er begejstret og fuld af forventninger, når en ny gåturs-kammerat skal komme. I dag venter hun Alfred. Så lyder klokken ved entrédøren.

Blåt er godt i Riddersalens nye småbørnsforestilling.
“Selv de mest generte to-årige lader sig fange ind af Ragnhild Kaasgaards livsglæde, når hun charmerer alle med sin gå-tur-dame i den opfindsomme forestilling ’Små blå sko’ på Riddersalen.” Anne Middelboe Christensen, Teateravisen.

I sidste øjeblik

Mandag 5. november kl. 19.30 // Lynghøj Teatersal //

Folketeatret

// En lun komedie om at blive ældre

Det gælder om at have det sjovt, så længe man kan. Eller som Piet Hein opfordrede: ”Husk at elske, mens du tør det. Husk at leve, mens du gør det”. Det forsøger tre gamle veninder at holde sig for øje – i sidste øjeblik.

læs mere

Sukker

onsdag 14. november kl 13.00 og torsdag 15. november kl. 10.00 og 19.30 // Trekroner skole, Trekroner Allé 1 //

Det Olske Orkester

// SUKKER starter sin fortælling i 1700-tallet. Danskerne er rejst ud i verden; videbegærlige, længselsfulde og forførte af det fremmede, men også grådige efter rigdom.

Seks skuespillere og dansere, lys-projektioner af historiske kort og flydende oceaner, Haydens klassiske musik blandet med afro-caribiske rytmer, sender os afsted på trekantsruten: Danmark – Afrika – Vestindien. Et af de sorteste kapitler i Danmarkshistorien….

læs mere