Piraterne fra Penzance

søndag 21. januar kl 16.00, Lynghøj Teatersal.

varer 2 timer incl. pause

Buffet på Svogerslev Kro efter forestillingen kan tilkøbes.

Figaros.

Gilbert & Sullivans klassiske operette-komedie PIRATERNE FRA PENZANCE er et overflødighedshorn af sentimentale sørøvere, bøvede betjente, dejlige damer, tunghøre tanter, flotte fyre og gamle generaler.

Hos Figaros varetages alle rollerne af sopranen Lisbeth Kjærulff, barytonen Hans Dueholm, den nytilkomne skuespiller, sanger og entertainer Rasmus Krogsgaard. Orkestret er Figaros faste husorkester OneBigMan Symphony Orchestra i skikkelse af pianist m.m. Allan Dahl Hansen.

Historien er, som altid hos Gilbert & Sullivan, absurd og fjollet: Den unge Frederik er sat i lære hos en flok blodtørstige pirater, som dog ikke er mere blodtørstige end, at de af princip aldrig plyndrer forældreløse. Frederik kan først blive en fri mand, når han fylder 21 – desværre er han født d.29. februar og må derfor vente, til han er 84. Men da han møder en generalmajor og dennes mange døtre, falder han pladask for den skønne Mabel.

 

Medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen

Instruktør: Hans Dueholm m.fl.?

Læs Piraterne_anmeldelse_nordjyske

http://www.figaros.eu/

Bertolt Brecht Svendborgdigte

torsdag 1. februar kl 19.30, Laboratoriet, Musicon.

varer 75 min. uden pause

Baggårdteatret.

Bertolt Brecht (1898-1956) er en af  teaterverdenens helt store dramatikere. Men ikke alle ved, at han også er en af verdenslitteraturens største lyrikere. Digtsamlingen Svendborgdigte er fra 1939 og skrevet under ”det danske stråtag” – huset ved Skovsbo strand i Svendborg. Digtene giver et skræmmende aktuelt billede af Europa set med en politisk flygtnings øjne.

Brecht flygtede fra Nazitysklands bogbrændinger i 1933 og boede som politisk flygtning i det sydfynske frem til 1939. Her skrev han flere af sine kendte teaterstykker, men han skrev også en samling digte under titlen Svendborg Gedichte. Vist er det trekvart århundrede siden, men Brechts digtsamling er stadig aktuel og tankevækkende. Mørke skyer trak hen over Europa dengang, men aner vi ikke de samme skyer i horisonten i dag? Genkendelsen i teksterne er i hvert tilfælde ikke til at tage fejl af

Det er også en forestilling, der får os til at grine. Lidt… Samtidig med at vi kan se pointen og den pinlige sammenligning med kravene til flygtningene i dagens Danmark

Søren Huss fra bandet Sabya skaber musik til og medvirker i forestillingen, i selskab med Jens Gotthelf og den tyske skuespiller Leif Eric Young. Forestillingen er instrueret af den unge tyske instruktør, Petra-Leonie Pichler.

Brecht brænder i Svendborg. Brechts tanker om den evige krig lyser klart og desperat – og frygtindgydende aktuelt.

Anne Middelboe Christensen, Information.

 

Tekst: Bertolt Brecht

Musiker og komponist: Søren Huss (fra bandet Sabya)

Skuespiller: Jens Gotthelf og Leif Eric Young

Instruktør: Petra-Leonie Pichler

 

www.baggaardteatret.dk/forestilling/bertolt-brechts-svendborgdigte

Peter Pan

fredag 9. februar kl 18.00, Lynghøj Teatersal.

varer ca. 2 timer med pause

Folketeatret.

En fantasifuld rejse til barndommens fortryllede land, for hele familien.

Historien om drengen, der ikke ville være voksen, en af de mest kendte og elskede klassikere for børn.

Peter Pan lever på Ønskeøen sammen med De glemte drenge, som han er anfører for. På Ønskeøen hersker fantasien og den evige barndom, den vrimler med feer, havfruer, listige indianere og mange flere…….

Men der mangler noget…….Peter flyver ofte hjem til Wendy og hendes brødre for at sidde og lytte, når børnene får fortalt eventyr af deres mor.

Alle børn har i deres drømme besøgt en ønskeø befolket af væsener, der forsvinder som dug for solen, når nattens søvn gnides af øjnene. Når dagen går i gang, sendes børnene ud i livet med et kys på kinden af deres forældre, der stolte følger børnenes opvækst. Og de fleste børn glæder sig til at blive voksne.

 

Men Peter Pan har det ikke som de fleste børn. Hvis det at blive voksen betyder , at man skal gå på arbejde og ikke må lege mere, så nægter han at blive voksen. Som spæd faldt han ud af barnevognen og blev ikke samlet op af sin mor.

 

Livet på Ønskeøen kunne godt lyde som et godt eventyr. Alligevel savner Peter og de forældreløse drenge nogen – måske ligefrem en mor – der kan tage sig af dem og fortælle dem godnathistorier. En aften bliver Peter opdaget af Wendy, og han lokker hende og hendes brødre med til Ønskeøen. Det bliver et uforglemmeligt eventyr for Wendy og hendes brødre. For Peter bliver mødet med den handlekraftige Wendy dog lidt anderledes, end han havde tænkt sig.

 

Fortolkningen af Peter Pan er lagt i hænderne på Moqi Simon Trolin og komponist Anders Ortman, der også stod bag Folketeatrets roste versioner af RONJA RØVERDATTER og MIO, MIN MIO.

 

Instruktør: Moqui Simon Trolin

Dramatisering: Moqui Simon Trolin og Ninette Mulvad

Medvirkende: Michael Slebsager, Mille Gori, Kristian Boland, Anne Vester Høyer, Lars, Bom, Ole Boisen, Christel Stjernebjerg, Stina Mølgaard, Ene Øster Bendtsen
http://www.folketeatret.dk/Presse#/news/peter-pan-200486

De lystige koner

mandag 12. februar kl 19.30, Lynghøj Teatersal.

varer ca. 150 min. incl. pause

Folketeatret.

Gratis introduktion kl 18.00 v. Folketeatret

Shakespeare når han er bedst. En rablende skør komedie skrevet af den store mester sidst i 1500 tallet. Følg med når den forarmede adelsmand Falstaff får den fikse ide at ville tjene penge på at lægge an på byens borgerfruer. Så går moral, utroskab og begær op i en højere enhed og kombineres med humor og list. En forestilling om mænd og kvinders krøllede tankesæt, når lyst og drifter slår hjernen fra.

De lystige borgerfruer fører an i løjerne, for de vil ha’ deres vilje, og alle bedrager alle. Vel er Falstaff en afdanket og forarmet adelsmand, men han har stadig en vis charme i behold, som han selv nærer en stor tiltro til. Under dække af at være fornærmede over hans skamløse tilnærmelser, udsætter konerne ham for den ene morsomme og latterlige lærestreg efter den anden. De får god hjælp af den ivrige koblerske, Madam Rap, som også bestyrer intrigerne omkring komediens unge par, fru Paghs datter og en række mere eller mindre tåbelige bejlere.

 

Medvirkende: Tom Jensen, Mette Horn, Camilla Bendix, Jesper Asholt, Kristian Halken, Lisbeth Gajhede, Asger Reher, Søren Hauch-Fausbøll, Sarah Juel Werner m.fl.

Oversættelse: Niels Brunse

Instruktør: Frede Guldbrandsen

 

http://www.folketeatret.dk/Presse#/news/de-lystige-koner-200481

I fornuftens land

fredag 16. februar kl 19.30. Lynghøj Teatersal.

varer ca. 2 timer incl. pause

Teatret Møllen (den med en mand der hedder Ove).

Forestillingen tegner et rørende og rammende samtidsportræt af danskerne og vores land, og har spillet på Vendsyssel Teater og på Teater Møllen i sæson 2015-16 med stor succes og gode anmeldelser – også af Hausgaard selv.

Niels Hausgaard, en af vort lands største troubadourer, er af mange kendt for sin underspillede komik og lunefulde samfundssatire. I forestillingen I FORNUFTENS LAND åbner vi op for Hausgaards tekster og musikalske univers og vækker hans maleriske historier og karakterer til live på scenen. Forestillingen tegner således et kærligt billede af danskernes mentale tilstand og skæve vaner og er derfor et spejl af os selv i en turbulent tid.

Det er lykkedes Ole Sørensen og spillerne at få Hausgaards ind- og udfald til at vandre smidigt, musikalsk og vittigt over perronen med deres vekslen mellem diskrete uforskammetheder og underfundige svirp, inden toget indfinder sig og bevæger sig mod ”Fornuftens land”.

Gregers Dircking Holmfeldt

Fuldstændig fantastisk!”

Niels Hausgaard

Medvirkende: Hanne Lauersen, Klaus Andersen, Connie Tronbjerg, Hans Holtegaard, Lone Rødbroe, Simon Eskildsen, Mathias Gregersen

Ide/koncept: Nikolaj Mineka

Instruktør: Ole Sørensen

http://www.teatretmoellen.dk/turne/IFornuftensLand

Time of my life

onsdag 28. februar kl 19.30, Lynghøj Teatersal.

varer ca. 125 min. incl. pause

Musical Danmark.

I denne teaterkoncert vil vi opleve en masse forskellige karakterer, som kigger tilbage på deres liv og tænker på de øjeblikke, som har betydet noget for dem eller måske ligefrem defineret deres liv. Og hvert eneste øjeblik er naturligvis knyttet uløseligt sammen med et musiknummer fra de forskellige karakterers ungdom i 1970’erne og 1980’erne.

Med TIME OF MY LIFE kan I se frem til en sprudlende musikalsk fortælling om en række forskellige skæbner og deres liv, drømme , nederlag og sejre.

I foråret 2018 har MusicalDanmark 10 års jubilæum. Det vil vi fejre med denne ultimative rockteater koncert TIME OF MY LIFE. En to timers lang extravaganza med de bedste professionelle sangere og musikere.

Det musikalske ophav til TIME OF MY LIFE er en lang række af de største hits fra 70’erne og 80’erne, der har været den ene landeplage efter den anden: ” Without or Without you”, ”Every breath you take”, ”Let’s dance”,” Freedom” og mange flere

Det var jo ikke kun i England og USA, de kunne lave rigtig godt musik. Så der kommer også nogle danske numre med i handlingen. F. eks. ” Vågner i natten” og ”Den jeg elsker”

Medvirkende: Astrid Højgaard Lundgren, Jonas Rasmussen og Jacob Prüser m.fl. I alt ni professionelle sangere og musikere.

Kapelmester: Niels Rahbech

Instruktør: Michael Bentholm

http://www.firserne.dk/time-of-my-life/

(834 anslag)

Jeg løber

lørdag 3. marts kl 16.00, Laboratoriet, Musicon.

varer ca. 80 min. uden pause

Det Kongelige Teater.

JEG LØBER handler om at løbe. Men den handler også om det privilegerede menneskes magtesløshed overfor en af vores samfunds største fjender, kræften.

JEG LØBER er nyskrevet dansk dramatik om en mand, der begynder at løbe en time efter, at han har slukket for sin kræftsyge 6-årige datters respirator på Rigshospitalet.

JEG LØBER er inspireret af journalist Anders Legarth Smiths blog af samme navn i Politiken. Og med udgangspunkt i hans oplevelser og erfaringer åbner forestillingen for spørgsmålet om, hvordan vi forholder os til livet med døden og sorgen. Eller hvordan vi ikke forholder os.

Om døden og sorgens rolle i et samfund, hvor vi ikke dyrker døden, men livet. Det privilegerede liv. Som vi løber efter.

Den talentfulde dramatiker Line Mørkeby debuterede på Det Kongelige Teater i 2008 med forestillingen MUSICAL, som også har været på turné.

Hun har senest modtaget en Reumert for HÅR PÅ DEN i 2016.

Medvirkende: Anders Juul

Iscenesættelse: Thomas Bendixen

Dramatiker: Line Mørkeby

https://kglteater.dk/

Liva

fredag 9. marts kl 19.30, Lynghøj Teatersal.

varer ca. 2 timer incl. pause

Introduktion v. Rikke Rottensten kl 18.30.

Den som holder sjælen rank, kan aldrig blive træl. Ingen kan regere det, som vi bestemmer selv”.

Ellen Hillingsø spiller den kendte og elskede revystjerne Liva Weel i denne forestilling, der fusionerer revy, kammerspil og teaterkoncert.

Vi møder Liva som en kvinde, der insisterer på sin frihed – kunstnerisk såvel som personligt. På begge fronter oplever hun en opblomstring under krigen, da friheden er under pres.

Liva udødeliggjorde sange af blandt andre PH, Kai Normann Andersen og Børge og Arvid Müller, og en række af disse sange fra 1930’erne og 1940’erne indgår i forestillingen.

Liva var elsket af sit publikum og af sine mange skiftende bejlere og ægtemænd. Hendes kompromisløse trang til at bestemme selv gav hende store kunstneriske sejre, men også voldsomme personlige nederlag. Birgitte Raaberg, Henrik Kofoed og Karsten Jansfort lægger krop og stemme til mænd, elskere, veninder, påklæderske, teaterdirektører, familiemedlemmer og revyforfattere. Jens Krøyer står for musikken: Ene mand med et klaver personificerer han den måske vigtigste mand i Livas liv – akkompagnatøren – den tavse mand, der kærligt leverer tonerne til Livas sang.

LIVA indgår i Folketeatrets række af forestillinger om store danske kulturpersonligheder. Vivian Nielsen står bag flere populære turneforestillinger bl.a. BRANDES, PRINSESSERNE, DEN YDERSTE NAT og BREAKING THE WAVES.

Medvirkende: Ellen Hillingsø, Birgitte Raaberg, Karsten Jansfort og Henrik Kofoed.

Kapelmester: Jens Krøyer

Instruktør: Rolf Heim

http://www.folketeatret.dk/Presse#/news/liva-200497

 

A snowball’s chance in hell

torsdag 15. marts kl 19.30, Laboratoriet, Musicon.

Don Gnu.

A SNOWBALL’S CHANCE IN HELL er en visuel, actionfyldt fortids-dans – og en rørende fortælling om at være en del af noget, uden egentlig at være det. I bedste stumfilmsstil.

I frygten for at falde igennem og blive gennemskuet af omverdenen, stikker DON GNU en uskyldig og naiv finger i jorden, for at grave ned i den store fiasko.

Med inspiration fra 1920’ernes ikoniske stumfilm og datidens store økonomiske og sociale omvæltninger, skaber DON GNU en intim, underholdende og stærk forestilling, hvor dans, video og musik spiller sammen.

På scenen står koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen i en vovet leg, der udfordrer forholdet mellem virkelighed og fiktion, drømme og tragedier, venner og fjender.

★★★★★

“..stumfilmen møder dansen i et yderst velintegreret udtryk”

Aarhus Stiftstidende

★★★★★★

“En mesterlig teaterperle”

Kulturtid.dk

Performance & koreografi: Jannik Elkær & Kristoffer Louis Andrup Pedersen

Kulturtid.dk

 

Performance & koreografi: Jannik Elkær & Kristoffer Louis Andrup Pedersen

 

Klassebilledet

torsdag 20. marts kl 19.30, Gimle.

Jangmarks Agentur/Michael Schrøder.

Kan du huske de unge uskyldige år, hvor bajerne var noget man drak fra en pose i en hæk, fest var noget der sluttede med opkast kl. 21, og forelskelser ramte lige så ofte, som der var afsnit i Dallas og Dollars.

Ak ja, det var tider, og nu er det tid til en tur ned af “memory Lane”. Med nærvær og humor er der lagt op til en intim og stærkt underholdende forestilling.

Enhver klasse rummer et bredt udsnit af skæbner og karakterer, og Mikkel Schrøders musikalske forestilling KLASSEBILLEDET er én stor stærkt underholdende karikaturtegning af alle disse skæbner. Han taler om dem, han synger om dem, og han har dem med på scenen og tegner nogle helt fantastiske humoristiske portrætter af f.eks. Nina der var 5 år foran de andre og havde en kæreste på 25. Rikke der holdt fast i at lege hest til hun var 19 år. Mogens der egentlig ville ind til Jægerkorpset, men endte i Hjemmeværnet. Dennis der den dag i dag skriver kontaktannoncer fra fængselscellen. Kamma der endte i et fåreskind på Island, eller Allan der måtte strikke for ikke at slå ihjel.

Med sjove tekster og ørehængende sange præsenterer Mikkel Schrøder sin helt egen showform, og hans skæve, underfundige tekstunivers er efter publikums mening noget ganske nyt og forfriskende.

Medvirkende: Mikkel Schrøder og to musikere

Instruktion: Peter Schrøder