Demokrati

mandag 23. oktober kl 19.30, Byrådssalen, Rådhuset, Køgevej

Teatergrad

Demokratiet er kernen i det danske samfund – både som styreform og som livsstil. Vi hylder ideen om, at folket har magten; at folket har selvbestemmelse, frihed, lighed og indflydelse på samfundet. Men hvor er det danske demokrati i dag?

Udover byrådsmedlemmerne (publikum) spilles Demokrati af fire skuespillere, der er partiledere for hver deres parti. Og i rollen som den altid tilstedeværende 4. statsmagt er en journalist fra Zetland.

Hvad er demokratiets svagheder og styrker? Det er et stort spørgsmål, som optager rigtig mange for tiden.  Hvad betyder medborgerskab for os i dag?. – Og er det ikke på tide, at vi spørger os selv, om vi lever op til de privilegier, der er blevet os givet? Er vi aktive, deltagende borgere, der engagerer os i vores samfund?

 

Op til kommunevalget 2017 inviterer Teatergrad derfor publikum med ind i byrådssalen på Roskilde Rådhus, hvor deltagerne får en helt central demokratisk rolle som byrådsmedlemmer og beslutningstagere i dagsaktuelle debatter. Publikum vil i løbet af forestillingen få mulighed for at debattere og stemme, men de vil også blive stillet til regnskab for deres valg.

 

Parallelt med behandlingen af diverse sager udspiller der sig et større drama mellem partilederne. DEMOKRATI er et benhårdt spil om magten af shakespeareske dimensioner.

 

Medvirkende: Rolf Hansen, Sandra Yi Sencindiver, Jacob Teglgård, Signe Kærup Hjort + en journalist fra Zetland

Instruktion: Pelle Nordhøj Kann

 

Edith Piaf

fredag 27. oktober kl 19.30, Ramsømagle Forsamlingshus.

Spisning inden forestillingen kan tilkøbes senest onsdag den 25. oktober kl 12. Menu: oksefilet med små ovnstegte kartofler, bearnaise, smørstegt grønt og glaseret perleløg. Pris 135 kr uden drikkevarer.

Thurø Musikteater.

Velkommen til et kærkomment gensyn med den franske sangfugl.

En intens, nostalgisk rejse krydret med hendes største sangsuccesser og sprælsk musikalitet, hvor publikum ikke kan lade være med at blive revet med.

Edith Piaf (1915-1963), ”spurven” fra Paris, var ikke kun en verdenskendt fransk sangerinde, men også en personlighed ud over det sædvanlige.

Født og opvokset i fattige kår kæmpede hun sig op gennem samfundet og endte som elsket og feteret sangerinde. Men opturen havde en grum pris. Stofafhængighed og tabletter blev hendes onde følgesvende, men trods modgang og nedture mistede hun aldrig troen på kærligheden og musikken.

 

Medvirkende: Uta Motz og Anders Allentoft

 

http://thuroemusikteater.dk/musikforestilling/

 

Stereo

fredag 10. november kl 19.30, Laboratoriet, Musicon.

Recoil Performance.

Koreografi for 3d grafik og dansere.

STEREO er kraftfuld sansesnyd præsenteret af Reumert-vindende Recoil Performance Group. Et grafisk univers i 3D og en heftig duet mellem mand og kvinde, mellem virkelighed og illusion. Med STEREO får Recoil Performance Groups banebrydende videoscenografier en helt ny dimension: Rummet omkring dansernes kroppe kollapser og ekspanderer uendeligt; det krøller sig sammen eller smyger sig ud over scenekanten og så tæt på publikum, at de fristes til at række ud.

Recoil Performance Group udleverer 3D-briller og byder publikum velkommen til et helt nyt kapitel i scenekunstens brug af illusioner.

 

Om Recoil Performance Group:

Koreograf Tina Tarpgaard og recoil performance group har verden over høstet anerkendelse for en række visuelt unikke forestillinger. Med udgangspunkt i samarbejder på tværs af kunstformer har gruppen skabt værker, hvor koreografi og scenografi smelter sammen og skaber nye og overrumplende universer. To gange har recoil performance group vundet en Reumert for Årets Danseforestilling: Med LIVING ROOM i 2012 og FROST i 2010 (skabt til Dansk Danseteater). I 2014 blev ON/VOLT nomineret i samme kategori.

Dansere: Fanny Barrouquere og Jonas Örknér

Koreograf: Tina Tarpgaard

Komponist: Deborah Vlaeymans

http://recoil-performance.org/content/stereo-0

Dansk

torsdag 16. november kl 19.30, Lynghøj Teatersal.

Svalegangen.

En ny begyndelse i Danmark, en pæredansk integrationskomedie.

Flygtningebilleder er alle vegne. Gummibåde, udmattede øjne, grædende børn og sådan fortsætter det. Nej vent, sådan slutter det. Hvad med dramaet efter krigen? Integrationsdramaet – mødet med Danmark. DANSK er en kærlighedshistorie og noget så atypisk som en integrationskomedie uden frelste moraler og indvandrere, der taler ”perker-dansk”.

Familien, vennerne, ingeniør-jobbet og den nyistandsatte lejlighed i Damaskus. Alt er væk. Nætterne i flygtningecentret er efterhånden også langt væk. I dag har han tag over hovedet, tilmed i en fin midlertidig lejlighed i indre by.

I Danmark er han ikke født, men der vil Hassan gerne have hjemme. Men hvornår er man dansk, og hvad er danskhed egentlig? Gemmer den sig i humoren, i hyggen eller i hjertet?

 

DANSK er en ung syrers kamp for et nyt liv og en rejse ind i dansk kultur på godt og ondt. Det er en flygtninge-fortælling om kærlighed, om en invasiv pileurt på Amager Fælled, om fordomme og Janteloven, aggressive telefonsælgere og en småtosset kæreste med pæredanske forældre, der ikke kan forklare Hassan, hvad danskhed er. Den danske mentalitet er som en stor mørk skov, men hvis bare han lærer DANSK, så skal han nok finde vej. For Hassan tror på, at fællesskabet opstår i sproget.

 

Præcis som når danskere siger:”taler vi samme sprog?”

 

Medvirkende: Alvin Olid Bursøe, Anna Nøhr Tolstrup, Rie Nørgaard og Mads Nørby

Instruktør: Morten Lundgaard

 

http://www.svalegangen.dk/

 

RETHINK “FUCK” – with love to Aarhus . . .

torsdag 23. november kl 19.30, Laboratoriet, Musicon.

Granhøj Dans.

Forestillingen kan opfattes som et “øjebliks-portræt” af Palle Granhøj.

Den er blevet skabt på baggrund af et akut behov for at få udtrykt ophobede følelser! Palle Granhøj “gentænker” udvalgte scener fra tidligere forestillinger og sammensætter dem på ny. Der kommer også nye scener til . . .

 

Palle Granhøjs udtryksfulde krop og ansigt gennemlever hele dette følelsesregister med en autenticitet, der gør dybt indtryk.

Fem stjerner – CPH CULTURE

Medvirkende: Palle Granhøj, Carina Raffel, Michal Woznica, Anne Eisensee og Maria Eshpay

Koreografi: Palle Granhøj i samarbejde med de medvirkende

 

www.granhoj.dk

Lampedusa

torsdag 30. november kl 19.30, Laboartoriet, Musicon.

AKUT 360 v. Andreas Dawe.

Den 3. oktober 2013 var en båd med godt 500 flygtninge på vej fra den afrikanske kyst mod Lampedusa. Båden kæntrede, og omkring 360 mennesker druknede.

I stykket møder vi bl.a. Stefano, fisker på Lampedusa. Efter ulykken ernærer han sig ved at være en af dem, der sejler ud og samler ligene af de druknede op. Vi møder også Denise (inkassoopkræver i et privat firma) fra Leeds i England.

Gennem de to karakterer skildrer Lustgarten et Europa under forandring. Forestillingen er dedikeret til alverdens flygtninge. De modigste mennesker, der findes.

”Lampedusa” skildrer Europas store udfordringer med migration og flugt gennem to personlige fortællinger fortalt af to mennesker, der, som mange andre, føler sig pressede af indvandring og af de/det fremmede. I et udfordret Europa, hvor fremmedfrygten finder næring, er disse to mennesker hverken entydigt gode eller onde; de personificerer netop, i kraft af dramatikerens udprægede fornemmelse for nuancer, at hele problematikken omkring flygtningestrømmene til Vesten hverken er sort eller hvid – men at den derimod er nærmest provokerende kompleks og kompliceret. Men, nok så vigtigt, spørger ”Lampedusa” også, om ikke man kan vinde i mødet med det fremmede, hvis man formår at møde det på den rigtige måde. Stykket tager fat om en række af de helt store og nærværende problemstillinger i verden, som den ser ud: flugt, migration, splittelse, fremmedfrygt, afmagt, manglende muligheder, ensomhed, død og lidelse; men stykket handler også – midt i al elendigheden – om venskab, håb, mulighed for forandring og evig kærlighed. Det foregår her og nu, det kunne ikke være mere aktuelt, og det vedkommer os alle – og derfor mener jeg, at det skal produceres og vises for et dansk publikum. Ambitionen er at give publikum en stærk, tankevækkende og debatskabende forestilling om det vel mest presserende tema i vor tid: mennesker på flugt, og hvordan vi i Vesten håndterer de udfordringer, flygtningestrømmene fører med sig. Stykket spørger, hvilket Europa vil vi være, og hvem vi vil være i mødet med de fremmede.

 

Medvirkende: Charlotte Munck og Jesper Hyldegaard

Dramatiker: Anders Lustgarten

Instruktør: Andreas Dawe

 

http://www.husetsteater.dk/forestillinger/lampedusa/

Med sne

mandag 4. december kl 19.30, Lynghøj Teatersal.

Det Kongelige Teater.

MED SNE tager favntag med livet, når det bliver allersværest. Musik,dans og tekst kæmper om scenen, alt imens demensen tålmodigt overtager stadig mere af den mand, der langsomt sner til.

Henning Jensen er faderen,der knapt forstår han er syg, og Kirsten Olesen er neurologen, der inviterer på en rejse ind i det demente sind.

I kampen for at fastholde sit gamle jeg mødes han af stadig større forhindringer efterhånden som hans liv overtages af den virkelighed,sygdommen skaber.

Tag med på en visuel og sanselig teaterrejse ind i den dementes hjerne. En far. En søn. En datter. En neurolog. Fire mennesker forsøger at finde mening i demenssygdommens kaos.

Faderen får stillet en demensdiagnose og kastes ud på totalt ukendt grund med børnene som magtesløse vidner. Børnene må overskride alle grænser i en umulig kamp mod en sygdom, man kun forgæves kan forsøge at forstå. De må på faderens vegne tage beslutninger, der fratager ham myndigheden over sit eget liv for at kunne finde vej i en forvirrende og kaotisk virkelighed.

Sygdommen er hele tiden til stede i et kaotisk kosmos, som en uberegnelig og uforudsigelig, kropslig,visuel kraft i form af dansere, der forvrider virkeligheden og forvirrer i poetiske hallucinationer

 

Medvirkende: Henning Jensen, Kirsten Olesen, Maria Riossing og Peter Christoffersen

Dansere: Snorre Jeppe Hansen og Nelson Rodriquez-Smith

Iscenesættelse: Thomas Bendixen

 

https://kglteater.dk/det-sker/sason-20162017/skuespil/med-sne/

Opsang

torsdag 4. januar kl 19.30, Laboratoriet, Musicon.

Mungo Park Allerød.

Forstår du din teenager? En krasbørstig musikkomedie for hele familien, der uddeler syngende lussinger og teatralske bøllebank til Danmarks ungdom og dens forvoksede medsammensvorne.

Iscenesat som en blanding af musical og foredrag, musical lecture, præsenterer forestillingen to foredragsholdere, som fortæller og synger syv forskellige skæbnefortællinger, hvor syv dødsens syndige teenagere møder deres drabelige skæbner. Den dovne brækker nakken i et Jackass-stunt, egotripperen bliver flået levende, og den jaloux bliver kvalt i sin egen røst. Derefter bliver det først rigtig grusomt.

Resultatet er en afslørende teaterscanning af nutidens teenagehjerner, som både de unge og deres forældre kan blive klogere af at se.

 

OPSANG er set af mere end 80.000 publikummer og har spillet i både Sverige, Norge, Holland og Frankrig.

 

OPSANG er instrueret af den Reumert-vindende instruktør Heinrich Christensen, som også står bag Mungo Parks kæmpesucces fra 2015 H.C. ANDERSENS SAMLEDE EVENTYR.

 

Instruktion og manuskript: Heinrich Christensen

Medvirkende: Christine Albeck Børge/Nana Morks, Mads Hjulmand og

Jonas Munck Hansen

Alder: Anbefalet fra 14 år

 

Svaneblod

søndag 14. januar kl 19.30, Laboratoriet, Musicon.

Frezze Produktion.

Et musikdramatisk stjerneportræt af balletdanseren Erik Bruhn.

Teater freezeProductions præsenterer forestillingen SVANEBLOD. Mads Ole Rode Erhardtsens både komponerer og er på scenen sammen med skuespiller Olaf Højgaard i en fantastisk musisk opsætning om balletdanseren Erik Bruhn.

SVANEBLOD beskriver balletdanserens liv, tanker og dans. Mads Ole Rode Erhardtsens musik bliver kunstens sprog, og står som modsætning til den danske jantelov, middelmådigheden og øjebliksberømmelsen.

SVANEBLOD er lavet efter 5 års research i Danmark og udlandet af instruktør og teaterleder Hanne Teap Friis og dramatiker Tomas Lagermand Ludme, og er med en stjernespækket kunstnerisk besætning sikker på at blive en kæmpe scenisk og musisk oplevelse.

 

EN STJERNE FØDES

Man kalder ham for “ballettens mester”. Den danske balletdanser Erik Bruhn (1928-86) stod på de største scener og fortryllede publikum med klassikere som “Nøddeknækkeren”, “Svanesøen”, “Tornerose” og “Sylfiden”. Men det var ikke kun en dans på roser. Erik var en ener. Dansen var altomsluttende og Erik voksede sig, som den grimme ælling, til en kontroversiel og fandens dygtig svane, der aldrig stillede sig tilfreds i jagten på det sublime. SVANEBLOD er en rejse ud af den trygge danske andedam til New York, Paris og de internationale balletter. En fortælling om en kunstners kamp med sig selv, sin krop og omverdenen. En historie om jantelov, den totale dedikation, ensomhed og repetitionens glæde.

 

MUSIKKEN  AKKOMPAGNERER

Filmsekvenser med Erik vil blive akkompagneret af nykomponeret musik, der optræder live i dette musikdramatiske stjerneportræt. Erik fremkaldes ikke direkte, men tonerne og billederne bliver hans stemme, som den ordløse ballet var hans sprog, mens han levede. Den Reumert-vindende skuespiller Olaf Højgaard vil som sidestykke til filmsekvenser fortælle Eriks historie og skildre de konflikter, der boede i ham og den omverden, som ikke forstod hans projekt. I dag må kunstnere helst ikke larme for meget. Erik måtte også kæmpe for sin kunst, og det kostede SVANEBLOD i en verden, der ville trække ham ned på jorden. Flyv med når Eriks vinger foldes ud i marts.

 

På scenen: Olaf Højgaard og Mads Ole Rode Erhardtsen (saxofon)

Instruktion og Koncept: Hanne Trap Friis

Manuskript: Thomas Lagerman Lundme

http://www.svalegangen.dk/forestillinger/gaeste-forestillinger/svaneblod/

Piraterne fra Penzance

søndag 21. januar kl 16.00, Lynghøj Teatersal.

Buffet på Svogerslev Kro efter forestillingen kan tilkøbes.

Figaros.

Gilbert & Sullivans klassiske operette-komedie PIRATERNE FRA PENZANCE er et overflødighedshorn af sentimentale sørøvere, bøvede betjente, dejlige damer, tunghøre tanter, flotte fyre og gamle generaler.

Hos Figaros varetages alle rollerne af sopranen Lisbeth Kjærulff, barytonen Hans Dueholm, den nytilkomne skuespiller, sanger og entertainer Rasmus Krogsgaard. Orkestret er Figaros faste husorkester OneBigMan Symphony Orchestra i skikkelse af pianist m.m. Allan Dahl Hansen.

Historien er, som altid hos Gilbert & Sullivan, absurd og fjollet: Den unge Frederik er sat i lære hos en flok blodtørstige pirater, som dog ikke er mere blodtørstige end, at de af princip aldrig plyndrer forældreløse. Frederik kan først blive en fri mand, når han fylder 21 – desværre er han født d.29. februar og må derfor vente, til han er 84. Men da han møder en generalmajor og dennes mange døtre, falder han pladask for den skønne Mabel.

 

Medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen

Instruktør: Hans Dueholm m.fl.?

 

http://www.figaros.eu/