Tamme tigre findes ikke

lørdag 27. oktober kl. 14.00 // Laboratoriet, Musicon // Varighed 60 min. // Alder 7 – 11 år //

Frk. Fracasos Kompagni

// En eventyrlig, musikalsk og fysisk forestilling. Scenen er sat i en cirkusmanege omkring 1920. Den forældreløse Mabel er flygtet fra sin overbeskyttende tante og er stukket af med et omrejsende cirkus. Og vejen til at blive den første og mest berømte kvindelige tigertæmmer er ikke let: der er kampe, der skal udkæmpes med både dyr og mennesker. Men selv om Mabel Stark ofte må tage livtag med døden, rejser hun sig gang på gang for at entre manegen. Tamme tigre findes ikke – men man kan lære at omgås dem.

Små døde dyr

søndag 28. oktober kl. 14.00 // Laboratoriet, Musicon // Varighed 35 min. // Alder: 4-7 år //

Fair Play

// En dag finder Ester og hendes lillebror en død humlebi. De beslutter sig for at begrave den og lave begravelsesfirmaet VBB: Verdens Bedste Begravelser – for dyr, der fortjener en smuk begravelse.

De finder flere døde dyr, som får en fin begravelse: en hane, ni mus, tre sild og en solsort, der hedder Lille Far. Deres legende univers fører til både jordnære og humoristiske refleksioner over livet og døden. Dramatisering af Ulf Nilssons børnebog ”Små døde dyr”.

 

Palle alene i verden

lørdag 3. november kl. 14.00 //  Laboratoriet, Musicon // Varighed 40 min. // Alder: 6-10 år //

Randers Egnsteater

// En dukketeaterforestilling baseret på Jens Sigsgaards børnebogsklassiker fra 1942.

Nogle gange er alt i verden irriterende og dumt og uretfærdigt, lige fra morgenstunden, og man kunne ærlig talt godt ønske, at både den skrappe mor, overboens arrige hund og klassekammeraterne, der driller, rejste ad hekkenfeldt til. Eller tænk, hvis man var helt alene i verden og kunne bestemme alting selv. Man kan køre brandbil, flyve flyvemaskine, spise sig mæt i lækre kager fra bagerbutikken og endda få hele legepladsen for sig selv. Det ville være fantastisk! Eller ville det?

Små blå sko

søndag 4.november kl. 15.00 // Laboratoriet, Musicon // Varighed 35 min. // Alder 1½-4 år //

Riddersalen

// MED DUKKER OG MUSIK FORENES TEATERMAGI OG BØRNEFANTASI. En lille entré danner kulisse for SMÅ BLÅ SKO. Fra entreens billeder, skuffer og skabe trylles fortællingen frem – om damen, der går tur med folk. Damen er begejstret og fuld af forventninger, når en ny gåturs-kammerat skal komme. I dag venter hun Alfred. Så lyder klokken ved entrédøren.

Blåt er godt i Riddersalens nye småbørnsforestilling.
“Selv de mest generte to-årige lader sig fange ind af Ragnhild Kaasgaards livsglæde, når hun charmerer alle med sin gå-tur-dame i den opfindsomme forestilling ’Små blå sko’ på Riddersalen.” Anne Middelboe Christensen, Teateravisen.

God jul Cirkeline

søndag 16. december kl. 13.00  og 15.00 // Laboratoriet, Musicon // Varighed 55 min.  // Alder fra 3 år //

Teater Next

// Traditionen tro kaster Cirkeline og musevennerne sig ud i alle juleforberedelserne både hjemme og i skoven. De møder den skurkagtige kat, de sjove skovnisser og Snemusen Knud med den røde tud – og får til sidst en dejlig juleaften. Stilen er som den kendte fra tegnefilmene, fyldt med sprudlende humor og dejlig iørefaldende musik, og vi glæder os til, at Cirkeline igen gæster Roskilde Teater.

Jeg kan huske alting

søndag 13. januar kl. 11.00 og 13.00 // Laboratoriet, Musicon // Varighed: 30 min. // Alder 2-5 år //

Teater My

// Til alle jer, der gik forgæves efter billetter til denne Reumertvindende perle:

Det er sengetid, men umuligt at falde i søvn, for huset er fuld af lyde, og hovedet fyldt med tanker på dagen, der lige er gået. LIge her begynder magien . Vi får lov til at kigge ind og kigge med på alt det, som er sket i dag. Vi får lov til at opleve dagen igen.

“Et fantastisk lille teaterstykke i børnehøjde, fortalt med varme og humor og en umættelig appetit på livet”

BØRN I BYEN

“Aldeles uimodståeligt” INFORMATION

Den Lille Prins

søndag 27. januar kl. 14.00 Laboratoriet, Musicon //  Varighed: 55 min. //

Familieforestilling fra 6 år med levende sang og musik //

Teater Next

// På scenen står den lille, naive og unge Prins i form af den skønneste og udtryksfulde dukke.  Millioner af mennesker verden over kender og elsker det forunderlige eventyr om den lille prins, der på sin dannelsesrejse rundt i universet lærer kærligheden og livet at kende. På turen møder han bl.a. den herskesyge konge, den begærlige forretningsmand, og drankeren, der drikker for at glemme, at han er flov over at drikke. Han møder også en talende blomst og en ræv, der gerne vil være tam, og som lærer ham, at det kun er med hjertet, man kan se klart.

Emil fra Lønneberg

fredag 8. marts kl. 18.00 Lynghøj Teatersal // Folketeatret //

// ”EEEEMIL”, råber Anton Svendsen, så det runger i hele Katholt. Nu er Emil fra Lønneberg igen kommet galt afsted. Få et gensyn med nogle af de mest uforglemmelige skarnsstreger i denne teaterudgave af den elskede klassiker.

læs mere

I nattens lys

lørdag 23. marts kl. 14.00 Laboratoriet, Musicon // Varighed: 35 min. // Alder 4-6 år //

Teater refleksion

 

//En magisk oplevelse af lyset i mørket. Mens solsorten synger, gør alle sig klar til natten. Hr. Nat begynder sin våge runde. Alle sover – undtagen én. Jeg kan ikke sove, siger pigen. Ved hjælp af lidt månestøv slutter hun sig til Hr. Nat og sammen udforsker de nattens varme og levende univers af lys og lyde. Lige indtil solsorten igen synger og en ny dag begynder. ‘I nattens lys’ åbner op for en helt ny og sanselig drømmeverden fyldt af finurlige hændelser og lun magi, der sætter gang i fantasien.

“Et udsøgt og fængslende eksempel på børneteater, når det er bedst” – The Herald

Himmel

søndag 24. marts kl. 15.00 Laboratoriet, Musicon // Varighed 35 min. //  Alder 1½-5 år //

Teater Minsk

 

//Se op på himlen gennem mine tæer! Kan du få skyerne til at vende på hovedet? Kan du høre stjernerne? To dansere tager dig med ind i en blød og bevægelig verden. Skyerne svæver let omkring i en dans, og kroppe får rummet til at blafre, hvirvle og hviske. Alt er i forandring. Og hvis du lægger dig ned og kigger op, eller rykker helt tæt på en lille lyssky, kan du få øje på en figur, en form, en leg.

“Det vækker fryd. Himmelsk fryd.” Anne Middelboe, Teateravisen