Hamlet

mandag 16. april kl 19.30, Lynghøj Teatersal.

Mungo Park Allerød.

Introduktion aflyst. Mungo Parks Hamlet bliver en kort og intens affære. Her bliver vi præsenteret for 100 minutters magtspil, spillet af Danmarks måske mest dagsordensættende ensemble. Alt bundet sammen af afgående teaterdirektør Martin Lyngbo forkortelse og fortolkning af Shakespeares evige klassiker.

Hamlet er klar til at blive konge. Han har forberedt sig på det hele sit liv. Men ved kongevalget peger hans egen mor på Hamlets onkel, som hun også gifter sig med. Hamlet får en mistanke: Var det helt naturligt, da hans far – den gamle konge – døde? Stod hans onkel bag et statskup? Hamlet er en veluddannet humanist, der troede, at han skulle bruge sit liv i politik, fred og familieliv. I stedet finder han sig selv i et spil fuld af intriger, hævn, magt og død. Hans redskab bliver teatret i kraft af nært venskab med skuespillerne fra byen. Hvordan kan han være sikker på at gøre det rigtige? Hvordan kan han bruge sit liv til gavn for Danmark?

Medvirkende:

 Henrik Prip, Rikke Lylloff, Marianne Mortensen, Anders Budde Christensen, Jonas Munck Hansen, Mads Hjulmand, Nana Morks

Iscenesættelse og bearbejdning: Martin Lyngbo

Varighed 110 minutter (uden pause)