De lystige koner

lørdag den 17. marts kl 19.30, Lynghøj Teatersal.

varer ca. 150 min. incl. pause

Folketeatret.

Shakespeare når han er bedst. En rablende skør komedie skrevet af den store mester sidst i 1500 tallet. Følg med når den forarmede adelsmand Falstaff får den fikse ide at ville tjene penge på at lægge an på byens borgerfruer. Så går moral, utroskab og begær op i en højere enhed og kombineres med humor og list. En forestilling om mænd og kvinders krøllede tankesæt, når lyst og drifter slår hjernen fra.

De lystige borgerfruer fører an i løjerne, for de vil ha’ deres vilje, og alle bedrager alle. Vel er Falstaff en afdanket og forarmet adelsmand, men han har stadig en vis charme i behold, som han selv nærer en stor tiltro til. Under dække af at være fornærmede over hans skamløse tilnærmelser, udsætter konerne ham for den ene morsomme og latterlige lærestreg efter den anden. De får god hjælp af den ivrige koblerske, Madam Rap, som også bestyrer intrigerne omkring komediens unge par, fru Paghs datter og en række mere eller mindre tåbelige bejlere.

 

Medvirkende: Tom Jensen, Mette Horn, Camilla Bendix, Jesper Asholt, Kristian Halken, Lisbeth Gajhede, Asger Reher, Søren Hauch-Fausbøll, Sarah Juel Werner m.fl.

Oversættelse: Niels Brunse

Instruktør: Frede Guldbrandsen

 

http://www.folketeatret.dk/Presse#/news/de-lystige-koner-200481