Bertolt Brecht Svendborgdigte

torsdag 1. februar kl 19.30, Laboratoriet, Musicon.

varer 75 min. uden pause

Baggårdteatret.

Bertolt Brecht (1898-1956) er en af  teaterverdenens helt store dramatikere. Men ikke alle ved, at han også er en af verdenslitteraturens største lyrikere. Digtsamlingen Svendborgdigte er fra 1939 og skrevet under ”det danske stråtag” – huset ved Skovsbo strand i Svendborg. Digtene giver et skræmmende aktuelt billede af Europa set med en politisk flygtnings øjne.

Brecht flygtede fra Nazitysklands bogbrændinger i 1933 og boede som politisk flygtning i det sydfynske frem til 1939. Her skrev han flere af sine kendte teaterstykker, men han skrev også en samling digte under titlen Svendborg Gedichte. Vist er det trekvart århundrede siden, men Brechts digtsamling er stadig aktuel og tankevækkende. Mørke skyer trak hen over Europa dengang, men aner vi ikke de samme skyer i horisonten i dag? Genkendelsen i teksterne er i hvert tilfælde ikke til at tage fejl af

Det er også en forestilling, der får os til at grine. Lidt… Samtidig med at vi kan se pointen og den pinlige sammenligning med kravene til flygtningene i dagens Danmark

Søren Huss fra bandet Sabya skaber musik til og medvirker i forestillingen, i selskab med Jens Gotthelf og den tyske skuespiller Leif Eric Young. Forestillingen er instrueret af den unge tyske instruktør, Petra-Leonie Pichler.

Brecht brænder i Svendborg. Brechts tanker om den evige krig lyser klart og desperat – og frygtindgydende aktuelt.

Anne Middelboe Christensen, Information.

 

Tekst: Bertolt Brecht

Musiker og komponist: Søren Huss (fra bandet Sabya)

Skuespiller: Jens Gotthelf og Leif Eric Young

Instruktør: Petra-Leonie Pichler

 

www.baggaardteatret.dk/forestilling/bertolt-brechts-svendborgdigte