Demokrati

mandag 23. oktober kl 19.30, Byrådssalen, Rådhuset, Køgevej

Teatergrad

Demokratiet er kernen i det danske samfund – både som styreform og som livsstil. Vi hylder ideen om, at folket har magten; at folket har selvbestemmelse, frihed, lighed og indflydelse på samfundet. Men hvor er det danske demokrati i dag?

Udover byrådsmedlemmerne (publikum) spilles Demokrati af fire skuespillere, der er partiledere for hver deres parti. Og i rollen som den altid tilstedeværende 4. statsmagt er en journalist fra Zetland.

Hvad er demokratiets svagheder og styrker? Det er et stort spørgsmål, som optager rigtig mange for tiden.  Hvad betyder medborgerskab for os i dag?. – Og er det ikke på tide, at vi spørger os selv, om vi lever op til de privilegier, der er blevet os givet? Er vi aktive, deltagende borgere, der engagerer os i vores samfund?

 

Op til kommunevalget 2017 inviterer Teatergrad derfor publikum med ind i byrådssalen på Roskilde Rådhus, hvor deltagerne får en helt central demokratisk rolle som byrådsmedlemmer og beslutningstagere i dagsaktuelle debatter. Publikum vil i løbet af forestillingen få mulighed for at debattere og stemme, men de vil også blive stillet til regnskab for deres valg.

 

Parallelt med behandlingen af diverse sager udspiller der sig et større drama mellem partilederne. DEMOKRATI er et benhårdt spil om magten af shakespeareske dimensioner.

 

Medvirkende: Rolf Hansen, Sandra Yi Sencindiver, Jacob Teglgård, Signe Kærup Hjort + en journalist fra Zetland

Instruktion: Pelle Nordhøj Kann