Martyren Munk

onsdag 13. september kl 19.30, Den gamle byrådssal, Byens Hus.

Teatergrad.

I januar 1944 kører en tysk terrorenhed ind på gårdspladsen ved præstegården i Vedersø. I dagene inden har venner og bekendte forsøgt at advare Munk. Han nægter at flygte og ser døden i øjnene med visheden om, at Gud har en højere plan med ham. Man finder ham efterladt i en grøft nær Silkeborg. Henrettet med tre skud i tindingen.

Martyren Munk sammenbinder historier, prædikener, kronikker og værker til fortællingen om Kaj Munk, der utvivlsomt er en af de mest omdiskuterede skikkelser fra 2. verdenskrig: Ophøjet til national krigshelt, kanoniseret for sin eminente digtning og dramatik, foragtet for sin ukuelighed, noget så sjældent som en højreorienteret dansk kunstner – og så gik han i døden som den første og eneste kristne martyr.

 

Medvirkende: Brian Hjulmann, Lise Lauenblad, Ene Øster Bendtsen og Marie Louise von Bülow

Instruktør: Pelle Nordhøj Kann

Dramatiker: Hassan Preisler