Kære Publikum,

Velkommen til den nye teatersæson!

Roskilde Teater er en forening, der arrangerer forestillinger af professionelt teater.

Traditionelt spiller vi hovedparten af vore forestillinger på Lynghøj Teatersal (en af Danmarks bedste) og Laboratoriet – i 2018/19 således 15 forestillinger på Lynghøj Teatersal og 19 på Laboratoriet.

Under mottoet ROSKILDE TEATER GÅR I BYEN fortsætter vi initiativet fra sidste år og spiller flere  forestillinger på delvis nye spillesteder rundt i Roskilde: Kunstsmedjen på Musicon, Gimle, Den gamle byrådssal i Byens Hus, Lo Specchio og på to skoler: Sct. Jørgens Skole og Trekronerskolen. Afgørende for den gode teateroplevelse er, at teaterrummet matcher forestillingen. 

Repertoiret for sæson 2018/19 omfatter 40 forskellige forestillinger (51 opførelser) for børn og unge, herunder skoler og gymnasier, samt voksne. Ved sammensætning af repertoiret har bestyrelsen lagt stor vægt på kvalitet og alsidighed samt søgt at afspejle den store mangfoldighed, som findes i dansk teater.

Roskilde Teater har et brugervenligt billetsystem, Billetexpressen, men vi oplever fortsat en del medlemmer, som ikke er helt trygge ved at bestille deres billetter elektronisk. I uge 18 vil bestyrelsen sidde på Roskilde Bibliotek og være klar til at hjælpe med at bestille billetter. Kom og lad os samtidig få en god snak om de mange spændende forestillinger, som spiller i Roskilde i 2018/19.

Roskilde Teater har som motto:

GÅ I TEATRET I DIN EGEN BY!

Vi vil gerne takke det store og trofaste publikum, der år efter år møder op til Roskilde Teaters forestillinger. Det betyder meget for bestyrelsen at mærke den stadige opbakning til vores arbejde.

Også en stor tak til Roskilde Kommune for godt samarbejde og for økonomisk tilskud til foreningens drift.

På bestyrelsens vegne

Lars Olsen, formand

***

Velkommen til Familie- og Børneteater

Magiske øjeblikke……de printer sig dybt i sindet. Det kan du opleve som voksen, men det kan også nybegyndere i livet og teatret opleve. De øjeblikke er værd at samle på. De magiske øjeblikke, det er dem, vi er her for.

Vi håber, at børn, forældre og bedsteforældre vil få mange magiske øjeblikke med dansk børneteater af høj kvalitet, som er internationalt anerkendt – i jeres egen by!

Velkommen til godt, dansk børneteater og mange gode oplevelser – i din egen by!

Mette Holm
formand for Familie- og Børneteaterudvalget