Kære publikum…

Velkommen til den nye teatersæson 2014-15

Roskilde Teater er en forening, der arrangerer forestillinger af professionelt teater. Ved sammensætningen af repertoiret har vi lagt vægt på kvalitet og alsidighed og har samtidig søgt at afspejle den store mangfoldighed, som findes i dansk teater.
Roskilde Teater har som motto: GÅ I TEATRET I DIN EGEN BY!

I voksenteatret præsenterer vi 28 forskellige forestillinger, hvoraf 12 opføres i den nyrenoverede teatersal på Lynghøjskolen, 11 på Laboratoriet, 4 på Gimle og en i Ramsømagle Forsamlingshus. I familie- og børneteatret arrangerer vi 12 forestillinger, som spiller på Laboratoriet og på Trekronerskolen.

Med tilskud fra Roskilde Kommune arrangerer vi primo august i samarbejde med Helsingør Teater to gadeteaterforestillinger i bymidten. Endelig er Roskilde Teater også i år sammen med Roskilde Musikforening og Roskilde Kunstforening arrangør af den populære operakoncert i Palægården med dygtige sangere fra Den Kongelige Opera.

Vi har skiftet billetsystem og bruger i den nye sæson Billetexpressen. Forhåbentlig vil publikum opleve dette som en forbedring og lettelse ved køb af billetter til vore forestillinger.
Det vil fortsat være muligt at indsende en kupon med bestilling af billetter.

Samtidig har vi indledt et tæt samarbejde med teaterforeningen i den nordlige del af Roskilde Kommune, Gundsø Musik og Teater. Medlemmerne af de to teaterforeninger vil således fremover opleve at blive behandlet, som om de er medlem af en og samme forening med de fordele, som dette indebærer.

Vi vil gerne takke vores store og trofaste publikum, der år efter år møder op til Roskilde Teaters forestillinger. Det betyder meget for bestyrelsen at mærke den stadige opbakning til vores arbejde.

Også en stor tak til Roskilde Kommune for godt samarbejde og forøkonomisk tilskud til foreningens drift.

Lars Olsen,
formand for Roskilde Teaters bestyrelse

***

Velkommen til Familie- og Børneteater

Magiske øjeblikke……de printer sig dybt i sindet. Det kan du opleve som voksen, men det kan også nybegyndere i livet og teatret opleve. De øjeblikke er værd at samle på. De magiske øjeblikke, det er dem, vi er her for.

Vi håber, at børn, forældre og bedsteforældre vil få mange magiske øjeblikke med dansk børneteater af høj kvalitet, som er internationalt anerkendt – i jeres egen by!

Velkommen til godt, dansk børneteater og mange gode oplevelser – i din egen by!

Ebba Pilmann,
formand for Familie- og Børneteaterudvalget